img

InnovOcean Oostende

In opdracht van hoofdaannemer Algemene Bouw Maes, staat Drafab in voor de uitvoering van alle binnenschrijnwerk en meubilair

Onder de naam InnovOcean Campus krijgen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), haar projectpartners en de Oostendse vestiging van het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) op de Oosteroever in Oostende een nieuw gemeenschappelijk complex naast een duinenlandschap. In het complex komen kantoren, een congrescentrum, een bibliotheek, een atelier, fysicochemische laboratoria en laboratoria voor aquacultuur.

InnovOcean Campus is een compact BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal) met een E-peil van maximum 30. Dat duurzaamheid een belangrijk thema is blijkt ook uit de keuze voor onderhoudsarme materialen, water(her)gebruik, integrale toegankelijkheid, daglicht en akoestisch comfort.

InnovOcean Campus belooft een nieuwe landmark in Oostende te worden. De ingebruikname is gepland in 2022.

img

Agristo Wielsbeke

In opdracht van hoofdaannemer Alheembouw, plaatst Drafab alle Akoestische plafonds en voorzetwanden, bekleding in vliesgevels en de uitwerking van het auditorium

De firma Agristo heeft de voormalige bedrijventerreinen van Unilin in Wielsbeke aangekocht. De producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten zet hiermee een volgende stap in de uitbreiding van haar productiecapaciteit. Het gaat om een perceel van 25 hectare, dat op termijn volledig opnieuw ingevuld wordt met nieuwe productiegebouwen, opslagfaciliteiten en groenzones.

img

BESIX bouwt in de Noordwijk - een van de belangrijkste zakendistricten van Brussel - het complex Quatuor Brussels

In opdracht van hoofdaannemer Besix, zorgt Drafab voor de productie en plaatsing van het meubilair, binnendeuren en lambrisering

Het geheel bestaat uit vier torens, die met elkaar verbonden zijn rond een grote binnentuin en er bijzonder geraffineerd uitzien. Het project, dat 60.000 m² kantoorruimte biedt, is een passiefbouw en zal beantwoorden aan de hoogste normen op het vlak van kwaliteit, innovatie en milieuprestaties. Het complex mikt op de certificatie BREEAM “Outstanding”.

img

Kantoorgebouw Diamant - Stationswijk Gent

In opdracht van aannemer Antwerpse Bouwwerken staat Drafab in voor de productie en plaatsing van het binnenschrijnwerk en het meubilair.

Het nieuwe kantoorgebouw nabij het Sint-Pietersstation is ontwerpen door het Amerikaanse Asymptote Architecture uit New York City naar aanleiding van een architectuurwedstrijd. Het gebouw bestaat uit een sokkel met een patroon dat gebaseerd zou zijn op de historische architectuur van de Gentse binnenstad. Daarboven staat er een glazen volume dat zo werd vormgegeven, dat het een diamant zou weerspiegelen.

De Diamant telt zes verdiepingen aan kantoorruimtes, aangevuld met gemeenschappelijke faciliteiten, multifunctionele ruimtes en een patio. Het kantoorgebouw zal volgens alle BREEAM-parameters gebouwd worden, waardoor het sterk zal scoren op vlak van duurzaamheid en energie-efficiëntie.

img

Club bouwt hypermodern oefencomplex in Westkapelle

In opdracht van hoofdaannemer Alheembouw zorgt Drafab voor de productie en plaatsing van het binnenschrijnwerk, geperforeerde wanden en het meubilair.

Palend aan het bestaande sportcentrum Molenhoek bouwt Club Brugge in de Knokse deelgemeente Westkapelle een gloednieuw oefencomplex voor de A-kern, beloften, U19 en ondersteunende diensten. Dagelijks zullen hier tot 100 mensen aan de slag zijn. Niet enkel de variëteit aan functies en faciliteiten maar ook het uitgepuurde ontwerp van architecten Goedefroo + Goedefroo stelde specifieke eisen aan het ontwerp van de speciale technieken.

img

Nieuw politiekantoor Meetjesland - Centrum

In opdracht van hoofdaannemer Bouwonderneming Wyckaert, neemt Drafab het pakket van binnendeuren en vast meubilair op zich.

Voor de fusie van politiezones, en de daarmee gepaard gaande personeelstoename, is er nood aan een nieuw politiekantoor. Het ontwerp en de bouw van het nieuwe politiecommissariaat werd gegund na een wedstrijdaanbesteding. Het administratief gebouw bevat ontvangstruimtes, kantoren, meldkamer, cellen en een bovengrondse en ondergrondse parking. Het nieuwe politiekantoor wordt een BEN (bijna energieneutraal) gebouw.

img

Horizon VZW - Jeugdverblijfscentrum Bredene

Productie en plaatsing van 17 slaapunits waarin 4 slaapplaatsen verwerkt zitten.

Herinrichting van het concept, waarbij het ontwerp van deze units binnen Drafab gerealiseerd werd.

img

Hotel met zorg voor Rode Kruis in Zuienkerke

Drafab voert in opdracht van hoofdaannemer Algemene Bouw Maes, het vast meubilair uit van de 46 kamers, de gemeenschappelijke ruimtes en de verpleegposten.

Nadat POLO het Vlaams hoofdkwartier van het Rode Kruis in Mechelen mocht ontwerpen, heeft het nu voor dezelfde bouwheer ook de plannen uitgetekend voor een zorghotel voor personen met een beperking in Zuienkerke. Een merkwaardig tweelagig rond gebouw waar introvert en extravert hand in hand gaan.

Het gebouw is bedoeld als vakantieverblijf voor personen met een beperking, maar zeker ook voor hun mantelzorgers. In dit hotel kunnen ze samen op vakantie komen en wordt er een last van de schouders genomen van de mantelzorgers zodat deze ook volop kunnen genieten van hun vakantie. In het hotel biedt het Rode Kruis allerhande diensten aan voor de andersvaliden en hun begeleiders: verpleging, fitness, therapie, cafetaria,…

img

Een nieuwe kunstbibliotheek in het Huis van de Abdis - KASK Gent

Drafab doet de inrichting van de boekenkasten, leestafels en ontvangstmeubilair. Hoofdmateriaal is berk

Beide bibliotheken van het KASK en het SMAK beheren een bijzonder mooie en waardevolle collectie. Het KASK bezit een eeuwenoude collectie met unieke stukken en prachtige kunstenaarsboeken. De bibliotheek van het S.M.A.K. biedt met haar collectie een uitstekend venster op de recente ontwikkelingen binnen de beeldende kunsten.

Het samenvoegen van deze twee collecties betekent dat de nieuwe kunstbibliotheek onderdak zal bieden aan meer dan een anderhalve kilometer boeken over beeldende kunst, architectuur, fotografie, film,…
Het grootste deel hiervan zal in open rek worden aangeboden. Met de twee collecties onder eenzelfde dak krijgt Vlaanderen er een belangrijke en unieke bibliotheek.

img

Gemeentelijke Basisschool Waasmunster

In onderaanneming van Alheembouw voorziet Drafab de school van alle binnendeuren en het vast meubilair

Deze nieuwbouw kadert in het project “Scholen van Morgen”. Hierbij worden de aftandse gebouwen afgebroken en vervangen door moderne, functionele en duurzame gebouwen. Door een efficiënter ruimtegebruik komt plaats vrij voor de aanleg van parkeer- en manoeuvreerruimte, een fietsenberging en een speelplaats. In het nieuwe schoolgebouw worden voorzien:

3 klaslokalen lager onderwijs; 5 klaslokalen kleuteronderwijs; een snoezelruimte, sanitair, een technologieklas, 2 kleinere lokalen voor onder meer levensbeschouwelijke vakken, een refter, een polyvalente ruimte, een berging.

img

RSZ Brussel : herinrichting hoofdkantoor

Uitvoering 2017-2018

In rechtstreekse opdracht van de dienst RSZ, voert Drafab het nieuwe kantoor- en ontvangstmeubilair op zich.

img

TREBEL - rue belliard Brussel

Drafab voorziet de verschillende verdiepingen van het meubilair en lambrisering

BESIX en Jacques Delens realiseren het project Trebel dat door het Europese Parlement zal worden gebruikt.

De klant, Atenor Group, vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in grote stadsprojecten, heeft voor zijn project beroep gedaan op het architectenbureau Jaspers-Eyers & Partners en de THV BESIX-EJD. Doel is dit luxueuze kantoorgebouw aan de eindgebruiker, het Europees Parlement, op te leveren.

Dit 13 verdiepingen tellende gebouw (+ een ondergrondse parking op 3 verdiepingen) is gelegen tussen de Belliardstraat en de Trierstraat (rue de Trêves) – vanwaar zijn naam ‘Trebel’.